U pitanju je zapravo samo jedan recept, koji bih podelila i sa ostalima, iako sam ga i sama našla na internetu. S'obzirom da se meni lično izuzetno dopao, toplo ga preporučujem u ovim "brrr" danima.
Reč je o kuvanom vinu. Pretpostavljam da nećete sami tek tako piti toplo kuvano vince, te s'toga nema potrebe da u startu prepolovite sastojke recepta....popiće se svakako sa slašću.
Potrebno:
50 gr. suvog grožđa
50 gr. sirovog lešnika (ili badema bez ljuske)
karanfilić
malo cimeta
sitno seckana kora 2 pomorandže
2 litre crvenog vina
2 kašike šećera
Priprema:
Sve sastojke sjediniti i staviti da se kuva na tihoj vatri. Kada prokuva, smanjiti ringlu i ostaviti još oko pola sata da se tiho "krčka".
Za kuvano vino važi da ne bi trebalo da proključa, ali u ovom slučaju postupite po receptu i nema greške. Ja sam isprobala obe varijante, ali sam shvatila da treba ostati dosledan receptu :)
Kažu da vino i ljubav idu zajedno. Dan zaljubljenih jeste prošao, ali ako ste ostali zaljubljeni, uživajte u po šoljici toplog vina :)
Reč je o kuvanom vinu. Pretpostavljam da nećete sami tek tako piti toplo kuvano vince, te s'toga nema potrebe da u startu prepolovite sastojke recepta....popiće se svakako sa slašću.
Potrebno:
50 gr. suvog grožđa
50 gr. sirovog lešnika (ili badema bez ljuske)
karanfilić
malo cimeta
sitno seckana kora 2 pomorandže
2 litre crvenog vina
2 kašike šećera
Priprema:
Sve sastojke sjediniti i staviti da se kuva na tihoj vatri. Kada prokuva, smanjiti ringlu i ostaviti još oko pola sata da se tiho "krčka".
Za kuvano vino važi da ne bi trebalo da proključa, ali u ovom slučaju postupite po receptu i nema greške. Ja sam isprobala obe varijante, ali sam shvatila da treba ostati dosledan receptu :)
Kažu da vino i ljubav idu zajedno. Dan zaljubljenih jeste prošao, ali ako ste ostali zaljubljeni, uživajte u po šoljici toplog vina :)
Аутор је уклонио коментар.
ОдговориИзбриши